http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Salată de midii
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 25 midii, 1 pahar vin, 1 ceapă, 1 morcov, 2 cartofi, 2 castraveţi, 2 linguri maioneză, sare, piper boabe şi măcinat, 3 căţei de usturoi, lămâie.

Mod de preparare: Se pun midiile la fiert în apă cu vin, ceapa tocată, morcov tăiat cubuleţe, sare şi piper boabe. Se continuă fierberea până când midiile încep să se deschidă. Se păstrează doar midiile, li se scoate carnea şi se taie mărunt.

Cartofii fierţi se taie cubuleţe şi se amestecă împreună cu castraveţii decojiţi tăiaţi cubuleţe. Se adaugă midiile, maioneza, usturoiul pisat şi se omogenizează. Se sărează şi se piperează, după gust.

Se serveşte cu lămâie.