Salată de orez şi vegetale
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: O ceasca orez integral nefiert, 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare, 1/2 ceapa rosie, taiata marunt, 1 ceasca telina, data prin razatoare, 1/2 ceasca dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor, 1 ardei gras rosu mediu, taiat marunt, 1/2 legatura patrunjel, taiat marunt.
Dressing: 1/2 ceasca maioneza vegetariana, fara grasime, 5 linguri zeama de lamaie, 1-1/2 linguri marar uscat sau 3 linguri marar proaspat, tocat, 1/4 lingurita de piper negru, 1-2 lingurite mustar de Dijon.
Mod de preparare: Se fierbe orezul pana se inmoaie si apoi scurge restul de apa. Intr-un bol mare, amesteca orezul cu vegetalele. Separat, amesteca componentele pentru dressing si toarna-le peste compozitia cu orez si legume. Amesteca inca o data totul si lasa la frigider cel putin o ora, sau peste noapte, pentru a permite aromelor sa se patrunda.
|