Salată de ouă cu piept afumat
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua foarte proaspete, 1 salata, 250 g piept afumat, 3 linguri otet, sare, piper.
Pentru sos: 250 g smantana, 1/2 linguri mustar cu hrean, 1 lingura ulei de masline, ceapa verde, patrunjel verde, 1 lamaie, sare, piper.
Mod de preparare: Intr-o cratita cu apa clocotita, se adauga otet. Se sparg, pe rand, ouale intr-o cescuta de cafea si se toarna in apa care clocoteste.
Se intorc cu spumiera ca sa se coaguleze albusul uniform in jurul galbenusului, apoi se scot pe un tifon sa se scurga de apa. Pe un platou se aranjeaza un strat de foi de salata, iar restul foilor se taie fasii si se pun intr-un castron.
Pieptul se taie felii subtiri. Separat, se amesteca zeama de lamaie cu mustar, ulei de masline, sare si piper, dupa gust, apoi se adauga smantana si se bat bine.
Se toarna sosul peste salata taiata fasii. Salata asezonata se asaza pe platou pe frunzele de salata, se adauga feliile de piept afumat si se fac 6 adancituri in care se asaza ochiurile preparate si bine scurse de apa.
Se garniseste cu ceapa verde si crengute de patrunjel verde.
Pieptul afumat poate fi inlocuit cu sunca slaba sau cu fileuri de peste afumat.
|