Salată de ouă cu roşii şi ridichi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 7 ouă fierte tari, 8 roşii, 1 castravete, 2 linguri pătrunjel tocat, maioneză din 2 ouă, 75 g brînză telemea, 2 linguriţe smîntînă, o salată verde, ridichi, sare, piper.
Mod de preparare: Se opăresc roşiile cu apă clocotită şi se curăţă de pieliţe. Se taie capacul fiecărei roşii şi se curăţă miezul cu o linguriţă. Se sărează uşor şi se răstoarnă ca să se scurgă. Se toacă castraveciorul, se amestecă cu 2 ouă zdrobite cu furculiţa, cu pătrunjel tocat şi cu 2 linguri de maioneză. Se pune sarea şi piperul. Se umplu roşiile cu acest preparat. Se acoperă un platou cu foi de salată şi se aşează roşiile.
Separat, se amestecă brînza cu smîntîna. Se înconjoară roşiile cu acest amestec. În mijlocul fiecărei roşii se pune un vîrf de albuş fiert.
Pe marginea platoului, se aranjează felii de ou garnisite cu cîte o ridiche. Restul maionezei se serveşte alături, în sosieră.
|