Salată de pâine
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g piine (bagheta sau paine pe vatra), 200 g rosii, 1 castravete mic, 2 tulpini de telina, 1/2 legatura busuioc, 3-4 fire de menta, 4 linguri otet, sare, piper, 2 linguri capere, 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 100 g telemea de oaie.
Mod de preparare: Se taie painea felii mai groase si se rumeneste fie in cuptor (8 minute la 200 grade C), fie in toaster. Intre timp, se spala rosiile si se taie cubulete, se curata castravetele, se taie in doua pe lung si pe urma felii, iar tulpinile de telina - spalate si zvantate - se taie rondele subtiri. Frunzele de busuioc si de menta se spala, se scutura bine si se taie fasii. Se amesteca 1/8 l de apa clocotita cu otetul, se adauga sare si piper si se toarna peste feliile de paine prajita taiate bucatele. Rosiile, castravetele, telina, ierburile si caperele se amesteca bine, se adauga painea cu zeama in care a stat si la urma se incorporeaza telemeaua taiata cubulete.
|