http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de parizer cu ardei

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 g parizer (sau salam Mortadella) taiat felii de 3 mm grosime, 8 frunze de salata verde, 3 ardei (verde, galben si rosu), 6 rosii mici si rotunde, 1/2 castravete, 1 ceapa rosie mica, 1/2 legatura patrunjel verde, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri otet aromat, sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se coc ardeii, se sareaza si se lasa intr-un vas acoperit cu capac. Rosiile curatate de pielita se taie rondele, iar castravetele curatat de coaja si seminte se taie in doua (pe lung) si pe urma felii. Parizerul se taie fasii lungi de 3 cm si late de 1 cm, iar ceapa si patrunjelul se toaca marunt. Se curata ardeii copti de pielita, nervuri si seminte si se pun intr-un vas impreuna cu celelalte ingrediente. Se bate otetul cu sare (putina) si piper (mult), se incorporeaza uleiul, iar sosul astfel preparat se toarna peste legume si parizer si se amesteca bine. Salata se baga la frigider si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se tapeteaza un castron cu frunzele de salata verde spalate si zvantate, se rastoarna peste ele salata scoasa din frigider si se serveste imediat.