Salată de paste cu dovlecei
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 dovlecei, 300 g paste inelus, 250 g smantana, 2 linguri cu branza de vaci, sare, piper, ulei de masline, masline, 1 legatura de marar, castraveti verzi.
Mod de preparare: Dovleceii se spala, se taie pe jumatate, apoi in felii subtiri. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga feliile de dovlecei, apa, sarea si piperul. Se lasa pana cand feliile s-au inmuiat, apoi se scot cu o paleta si se pun pe o farfurie.
Pastele se pun la fiert in apa, in care s-a adaugat un varf de cutit cu sare si o lingura cu ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Smantana se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu branza de vaci, sarea, piperul, o lingura cu ulei de masline si o parte din mararul tocat.
Se acopera cu folie alimentara, se introduce la rece pentru zece minute, apoi se toarna deasupra pastelor, se adauga maslinele si dovleceii, se presara restul de marar si se serveste.
Se pot adauga si cubulete de castraveti verzi.
|