Salată de pepene galben (II)
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pepeni galbeni, 3 pliculete cu zahar vanilinat, esenta de lamaie, 150 ml lichior de lamaie, 50 ml miere, 50 g stafide, coaja rasa de la o portocala, scortisoara, menta, miezuri de nuca
Mod de preparare: Se amesteca lichiorul cu esenta de lamaie, mierea, coaja de portocala, pudra de scortisoara si stafidele. Se lasa 30 de minute ca sa se umfle stafidele.
Pepenii se taie pe jumatate, se curata de seminte, apoi se intorc cu gura in jos si se asaza pe un platou. Patru din cele opt jumatati se decupeaza cu un cutit special sub forma de mingiute sau se taie cubulete.
Se amesteca cubuletele sau mingiutele cu compozitia lichida, se iau cu o paleta si se asaza in jumatatile de pepene ramase. Se adauga stafidele, se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru 20 de minute. Dupa ce s-au racit, se toarna deasupra compozitia lichida, se presara zaharul vanilinat si menta tocata, apoi se servesc.
Se pot adauga si miezuri de nuca sfaramate.
|