http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Salată de pepeni
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru 10 portii: 750 g pepene galben, 750 g pepene verde, 300 g struguri (boabe) de masa, 300 g prune bine coapte, 200 g zahar, 100 ml rom sau coniac, 300 g friscă batuta, 10 g scortisoara pisata (facultativ).

Mod de preparare: Pepenele galben si cel verde se curata de coajă si de seminte, se taie in felii mici (cuburi) si se aseaza in salatiere separate. Boabele de struguri se spala si se scurg, apoi se asaza separat in salatiera. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare, se oparesc in apa clocotita cca 2 minute si se trece prin apa rece curatindu-se astfel usor de coaja; se taie apoi jumatati, se curata de simburi si se taie sferturi. Se adauga zaharul, se pun fructele in cupe si se decoreaza cu frisca.