Salată de portocale şi sfeclă roşie
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 sfecle coapte (sau fierte), 2 portocale, 4 căţei de usturoi, 4 linguri ulei, 2 linguri oţet, 1 linguriţă seminţe de chimen, 1 linguriţă boia, 1 vîrf de cuţit praf de chili, sare, piper.
Mod de preparare: Curăţaţi sfeclele, tăiaţi-le felii subtiri şi aşezaţi-le pe un platou sau pe farfuriile în care serviţi salata.
Curăţaţi portocalele şi desfaceţi-le în bucăţi.
Puneţi pe foc mic, într-o crăticioară, uleiul, căţeii de usturoi (necurăţaţi), chimenul, boiaua şi praful de chili şi lăsaţi-le să se încingă, după care adăugaţi sare şi piper.
Turnaţi apoi oţetul şi, cînd s-a încălzit şi el, vărsaţi sosul astfel preparat peste feliile de sfeclă.
Aşezaţi deasupra bucăţile de portocală şi serviţi salata imediat.
|