Salată de primăvară cu sos condimentat
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: O salata mare, 2 oua fierte, 4 rosii mici, un ardei galben.
Pentru sos: 4 linguri ulei de masline, busuioc, menta, oregano, patrunjel verde, marar verde, o lingurita zeama de lamiie, sare, usturoi verde.
Mod de preparare: Se fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se taie rosiile felii, se inlatura codita si semintele, ardeiul se taie fisii. Se pun toate intr-o salatiera mare. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si sare dupa gust se adauga frunzele de menta si de busuioc tocate marunt, usturoiul verde si oregano uscat, patrunjel si marar verde. Se toarna sosul peste salata se amesteca usor si se serveste imediat.
|