Salată de pui cu broccoli
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g de pui fiert in prealabil, taiat cubulete, 200 g tagliatelle, 300 g broccoli, 100 ml smantana, 100 ml iaurt (preferabil iaurt cat mai gras), 1 lingura de vin alb. 2 linguri sos curry, 1 ceapa rosie tocata marunt, 2 linguri de migdale prajite, 3 linguri de mango tocat marunt, 1 ardei rosu taiat fasii subtiri, piper negru nemacinat, jumatate de lingurita de sare.
Mod de preparare: Se fierb pastele timp de 10-12 minute intr-o cratita mare, in doi litri de apa clocotita. In apa se pune in prealabil o jumatate de lingurita de sare si doua linguri de ulei de masline pentru a ne asigura ca pastele nu se lipesc. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga in aceeasi cratita ca si pastele broccoli-ul. Se toarna apoi intr-o strecuratoare atat pastele cat si broccoliul si se caltesc bine sub jet de apa rece si se scurg bine. Se amesteca vinul alb cu mangoul intr-un castron si se adauga iaurt, smantana, piper si un praf de sare si se adauga sosul de curry. Se amesteca compozitia pentru a obtine sosul. Se pun pastele, broccoliul si sosul intr-un castron mare si se amesteca. Se adauga puiul, ceapa si ardeiul si se amesteca din nou. Se presara migdalele prajite pe deasupra.
Se serveste dupa ce s-a racit putin.
|