Salată de pui cu miere şi lămâie
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 piepti de pui, 1/4 kg gulii, 200 g broccoli, 200 g telina, 200 g morcovi.
Pentru sos: o legatura patrunjel, zeama de la 3 lamai, 4 linguri ulei, o lingurita miere, cca 8 lingurite apa, sare, piper.
Mod de preparare: Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare separat, in apa cu sare, dar nu trebuie sa se inmoaie (al dente), apoi se scurg. Se arunca in apa rece, apoi se scurg din nou. Intre timp, se condimenteaza carnea de pui cu sare si piper si se frige pe ambele parti intr-un pic de ulei. Se scoate din tigaie si se lasa sa se raceasca. Pentru sos, se toaca verdeata foarte fin si se amesteca bine cu mierea, zeama de lamaie, sare, piper si apa. Se adauga uleiul, amestecand continuu. Se toarna sosul peste legume si se amesteca. Daca este nevoie, se sareaza si se pipereaza. Carnea de pui se taie in diagonala, feliute subtiri, care se amesteca cu salata.
|