Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 rosii mari, 300 g mozzarela sau telemea proaspata, 20 frunze de busuioc verde, 3 felii de sunca (tip Praga), 6 felii de paine de tara (integrala sau neagra), 2 catei de usturoi, 160 ml untdelemn, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Porniti cuptorul. Spalati rosiile si taiati-le pe toata suprafata lor in felii, dar fara a ajunge la capat. Bagati in despicaturi mozzarela sau branza telemea taiata fasii subtiri.
Prajiti usor feliile de paine si frecati-le bine cu usturoi.
Puneti painea intr-o tava in cuptor, asezati deasupra rosiile, sarati, piperati, presarati busuiocul tocat si lasati-le la cuptor vreme de 20-25 de minute.
Taiati sunca felii si prajiti-o, fara grasime, intr-o tava de teflon. Scoateti rosiile de la cuptor si asezati peste ele feliile de sunca prajita. Stropiti totul cu putin untdelemn si serviti preparatul fierbinte.
|