Salată de scrumbii sărate cu ceapă
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii, 3 cepe mari, 100 g masline, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri otet.
Mod de preparare: Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind-o de la cap spre coada, se scoate sira spinarii cu toate oasele mari, se taie in bucati late de doua degete care se aranjeaza apoi una linga alta pe o farfurie lunga, astfel incit sa dea impresia ca scrumbiile sint intregi. Ceapa dinainte curatata si tinuta in apa rece, se taie, cu un cutit bine ascutit, rotogoale cit se poate de subtiri. Se asaza rotogoalele in jurul pestelui, iar peste ele maslinele fara simburi. Se stropeste cu ulei si otet.
|