Salată de spanac cu smântână
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg spanac, 2 oua, 8 linguri smintina, 2 linguri zeama de lamiie, sare.
Mod de preparare: Spanacul proaspat se curata, se spala in cit mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si cind a dat in clocot se pune spanacul. Dupa 5 minute se scoate, se scurge si se taie ca taiteii lati de un deget. Separat se fierb ouale tari si cind sint gata se racesc, se curata si se taie felii subtiri. Se pune spanacul intr-o salatiera, se gusta de sare, daca mai este necesar si mai adauga, se aranjeaza de jur-imprejur feliile de oua, se stropeste salata cu zeama de lamiie si, in momentul cind se serveste, se toarna pe fiecare portie citeva linguri de smintina buna, groasa si proaspata.
Se consuma imediat.
|