http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată de sparanghel, portocale şi andive
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 1/2 căni sparanghel proaspăt tăiat în bucăţele, 2 căni andive, 2 portocale mici fără coajă şi seminţe, 1 ceapă roşie tocată mărunt, 2 linguri ulei, 1 lingură suc de portocale, oţet, sare, piper.

Mod de preparare: Sparanghelul se pune într-o oală cu apă şi se fierbe 1 minut. Se scurge şi se pune într-un vas cu apă rece. Se scurge din nou şi se lasă să se usuce. Se adaugă andivele, portocalele şi ceapa roşie.
Din restul ingredientelor, se prepară un sos pentru salată. Se amestecă bine salata cu sosul şi se serveşte rece.