Salată de sparanghel cu carne de pasăre
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g sparanghel, 1 piept de pasare, 3 oua, 250 ml ulei, zeama dela o lamiie, 1 lingurita mustar, sare, piper.
Mod de preparare: Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi cam 1-2 cm din partea de jos care este fibroasa. Se spala sub un jet de apa rece, se aseaza in snopuri si se leaga in partea de jos si de sus, apoi se fierb in apa clocotita cu sare, cca 30 minute. Dupa ce a fiert, se scoate sparanghelul cu grija, se desface din snopuri si se asaza pe un servet impaturit pentru a absorbi toata apa, dupa care se pune pe o farfurie. Din galbenusuri, ulei si lamaie se prepara o maioneza; se potriveste de sare si piper, se amesteca cu mustarul si carnea taiata cubulete si se toarna peste sparanghel.
Se prefera carnea de la pieptul de gaina, fiind alba si frageda.
|