http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată de şuncă

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g sunca de Praga (taiata felii groase de 1 cm), 100 g morcovi, 100 g telina, 1/2 ardei gras, 1/2 legatura patrunjel verde, 6 linguri ulei de floarea soarelui, 4 linguri otet alb, 2 linguri zeama rece de zarzavat (Knorr + apa), 2 lingurite capere, 1 lingurita boabe de piper verde, 8 castraveciori murati, 1/2 lingurita mustar iute, 1 varf de cutit zahar, sare.

Mod de preparare: Se curata si se spala morcovii, telina si ardeiul si se taie cubulete. Se amesteca otetul cu zeama de zarzavat, mustarul, sarea si zaharul, se incorporeaza uleiul si se adauga caperele, legumele taiate si patrunjelul verde tocat. Se taie castraveciorii in evantai (capatul ramane intreg si restul se taie fasii), iar sunca - bastonase late de 1 cm. Se aseaza legumele pe platou, peste ele se pune sunca si se stropesc cu sosul de otet si mustar. Se decoreaza cu castraveciorii murati.