Salată de ţelină şi portocale
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 portocale, 1 telina taiata felii groase, 1 ceapa tocata fin, 250 g rosii Cherry (injumatatite), 100 g laptuci, 1 capatana de usturoi, 30 g menta proaspata, 80 ml ulei de masline, 20 ml otet balsamic, 1 portocala (doar sucul), sare, piper.
Mod de preparare: Curatati portocalele de coaja si inlaturati pe cat posibil si pielita. Intr-un castron separat, stoarceti sucul de la o portocala. Puneti feliile de portocala intr-un bol. Amestecati-le cu telina taiata, ceapa, jumatatile de rosii Cherry si laptucile. Adaugati in sucul de portocala usturoiul pisat, menta, uleiul de masline, otetul balsamic si amestecati-le bine pana omogenizati sosul. Condimentati cu sare si piper si turnati-l peste salata.
|