http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de pasăre"

Salată de varză acră cu ficăţei

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 morcov, 2 cepe mici de arpagic, 4 linguri untdelemn de masline sau dovleac, 250 g varza acra, 3 linguri de vin alb, o lingura de otet de vin, sare, piper alb, 300 g ficatei de pasare, un catel de usturoi, o ramura de marar uscat.

Mod de preparare: Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. Se curata arpagicul, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie, cu doua linguri de untdelemn, pana devine sticlos, apoi se adauga si morcovii. Se calesc 3-4 minute. Se adauga varza acra, bine stoarsa si taiata fideluta subtire, ramura de marar, vinul si otetul de vin. Se sareaza, se pipereaza, se lasa sa fiarba 10 minute pe foc mic. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se calesc ficateii in untdelemnul ramas si se presara peste ei usturoiul dat pe razatoarea mica. Se gusta de sare si de piper.
Se serveste salata calduta, cu ficateii fierbinti.
Se mananca de preferinta cu paine neagra. Ca bautura: bere sau vin alb sec.