Salată de vinete cu chimen şi lipie
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 lipii arabesti, 2 vinete mari, un catel de usturoi, 1/4 lingurita ulei (de susan, pe cât posibil), o lingura zeama de lamâie, 1/4 lingurita chimen macinat, sare, piper negru macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, salata verde pentru ornat.
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul cu circa un sfert de ora inainte de a va apuca de gatit.
Taiati lpiile fâsii, asezati-le intr-un singur strat pe fundul unei tavi mari si bagati-le la cuptor 15 minute, pâna când se rumenesc si devin usor crocante. Lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
Coaceti vinetele pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu usturoiul, apoi indepartati pielita si lasati-le la scurs.
Puneti pulpa vinetelor in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu catelul de usturoi, uleiul, zeama de lamâie si chimenul. Mixati pâna la obtinerea unei paste fine, omogene.
Adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
Asezati salata in farfurii individuale, ornati cu frunze de salata verde si serviti cu fâsii de lipie.
Se potriveste cu suc de potocale sau mandarine.
|