Salată de vinete cu gălbenuş de ou
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg vinete, 150 ml ulei, sare, 1-2 cepe, 1 gălbenuş crud.
Mod de preparare: Vinetele se coc pe o plită bine încinsă, la flacără iute. Se curăţă de coajă foarte bine, fără sa intre în contact cu apa, pe cât posibil. Se pun apoi la scurs pe un fund de lemn puţin înclinat. După ce s-au scurs, se toacă cu un cuţit de lemn, plastic sau inox, ca să nu se înnegrească.
Pasta rezultată se pune într-un castron şi se adaugă ceapa tocată mărunt, sarea, gălbenuşul, se amestecă bine, după care se adaugă uleiul în şuvoi subţire, amestecând mereu. Când uleiul s-a terminat şi salata s-a albit, este gata.
Se serveşte cu roşii proaspete.
|