Salată din carne de pasăre cu coniac
Reţetă semi-vegetariană
Ingrediente: 250 g carne fiarta de pasare, 1 kg cartofi fierti in coaja, 2 buc. telina, 2 oua fierte, maioneza, 50 g mustar, 2 buc. mere, 1 paharel coniac, sare, piper, salata verde.
Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, telina se rade pe razatoarea cu gauri mari, merele taie fideluta sau se dau tot pe razatoare. 150 gr. de carne se taie cubulete. Se amesteca totul cu mustarul, maioneza (preparata din: 1 ou, 150 ml ulei, zeama de lamaie, sare) si coniacul, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Pe un platou sau intr-o salatiera se asaza frunze de salata verde peste care se pune compozitia. Dupa ce s-a netezit frumos se garniseste cu restul de carne de pasare taiata fasii si rondele de oua. Se serveste rece.
|