Salată elveţiană
Reţetă tradiţională din Elveţia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g parizer de pui sau Mortadella taiat in felii de 2-3 mm, 250 g cascaval taiat si el in felii de 2-3 mm, 2 cepe mari, 2 castraveti mari murati, 4 linguri de otet aromat, 8 linguri de ulei de porumb sau floarea-soarelui, o lingurita de mustar iute, un praf de paprica dulce, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Taiati parizerul si cascavalul in bastonase fine. Curatati ceapa. Una dati-o pe razatoarea mare, pe cealalta taiati-o in rondele subtiri. Taiati castravetii in cubulete.
Amestecati otetul cu mustarul, putina sare si mult piper. Varsati uleiul amestecand. Amestecati ingredientele salatei cu sosul (minus ceapa taiata rondele). Puneti totul pe un platou. Acoperiti salata cu rondele de ceapa, presarate cu paprica (dulce).
|