http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu ouă"

Salată grecească (I)
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 salata verde mare, 100 g telemea de oaie dulce, 100 g castraveti verzi foarte cruzi, 2 oua, 50 g porumb boabe din conserva, 100 g rosii, 30 g masline negre, o lingurita suc de lamiie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb.

Mod de preparare: Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit dupa care se curata de coaja si se taie cubulete. Telemeaua se scurge de apa si se taie cubulete. Castravetii (cu coaja) si rosiile se taie asemanator cu celelalte ingrediente. Ingredientele mentionate pina acum se aseaza intr-un bol. La acestea se mai adauga porumbul si maslinele. Se amesteca usor dupa care se adauga sucul de lamiie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
Se serveste imediat.