Salată în pâine
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 chifle rotunde, 3 linguri ulei amestecat cu un catel de usturoi presat, 100 g marule, o salata creata (mica), 1/2 capatana salata verde, 2 tulpini de praz, o para, 150 g piept de pui sau muschi file afumat, 6 linguri ulei, 3 linguri otet de mere, sare, piper, zahar.
Mod de preparare: Se taie "capacul" de la chifle si se scoate miezul cu o lingurita. Se taie cubulete si se rumeneste bine in uleiul incins, in care se pune si catelul de usturoi. Se lasa sa se raceasca. Se spala salatele, se zvanta si se rup bucatele. Prazul se taie marunt, para curatata se taie cubulete, iar pieptul de pui - fasii. Se amesteca toate, se incorporeaza si painea rumenita, iar deasupra se toarna uleiul amestecat cu otet, sare, piper si putin zahar. Cu salata astfel preparata se umplu apoi chiflele.
|