http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată mediteraneană cu anşoa
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ouă fierte tari, 250 g fasole verde, 2 rosii, 1/2 castravete, mărar verde, 1 căţel usturoi, 2 linguri oţet, o lingură zeamă de lămîie, 3 linguri ulei de măsline, o cutie fileuri de anşoa, capere, 12 măsline negre, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierbe fasolea în apă clocotită sărată. Se taie toate legumele în bucăţi şi se toacă foarte fin usturoiul.
Sosul se prepară amestecînd uleiul, oţetul, zeama de lămîie, sarea, piperul şi usturoiul tocat. Se varsă sosul peste legume, se adaugă caperele şi se amestecă bine. Se taie ouăle în sferturi şi se pun deasupra salatei, alternînd cu fileurile de anşoa şi cu măslinele.