Salată mexicană cu creveţi
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g boabe de porumb, 200 g mazăre verde, 100 g morcov tăiat cuburi, 100 g creveţi, 300 g cozi de creveţi, 1 morcov mare, 1 ţelin, 1 ardei verde gras, 1 ardei roşu gras, 2 roşii, 1 castravete verde, 1 lămîie, 150 g maioneză, 1 lingură ketchup dulce, 1 linguriţă cu sos englezesc, 1 leg. mărar, sare, piper.
Mod de preparare: Crevetii se oparesc 4 minute in apa clocotita, se scurg de zeama si se lasa la racit. Morcovul, telina, ardeii grasi si castravetele se taie fideluta si se amesteca cu maioneza, crevetii, ketchup, mararul taiat fin si restul condimentelor.
Se decoreaza cu felii de lamaie si rosii.
|