Salată mexicană cu pui
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g file de pui, 1 morcov, 200 g fasole verde, 150 g mazăre, 100 g boabe de porumb, 100 g fasole boabe, sare, piper, boia iute, mărar.
Mod de preparare: Se spală boabele de fasole şi se pun la fiert. După primul clocot, se aruncă apa şi se pune fasolea iarăşi la fiert în apă rece, în care se adaugă sare.
Morcovul tăiat cubuleţe, fasolea verde şi mazărea se călesc uşor într-un vas cu ulei încins. Se adaugă carnea de pui tăiată fâşii şi se continua călirea. După câteva minute, se adaugă boabele de porumb, puţină apă, puţină sare, piper şi boia. Apoi se acoperă cu un capac şi se lasă în continuare pe foc şi se mai lasă câteva minute să fiarbă la foc mic.
Se serveşte cu mărar tocat.
|