http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Salată napoletană cu macaroane
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g macaroane (scurte), 500 g rosii coapte (tari), 200 g cascaval moale, 8 fileuri de ansoa (anchois) in ulei, o lingura masline, 2 linguri capere in otet, 3 catei de usturoi, 4 linguri untdelemn fin, 6 crengute busuioc, 150 g parmezan (cascaval), sare, piper.

Mod de preparare: Se spala rosiile, se sterg si se taie in opt, iar usturoiul curatat se taie marunt. Intr-o tigaie adanca se pun la-ncins 2 linguri de ulei si se caleste mai intai usturoiul, dupa care se adauga si rosiile. Se lasa sa dunstuiasca circa 3 minute, amestecand incontinuu.
Separat, se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se rastoarna peste rosii si usturoi, se amesteca, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se taie fileurile de ansoa bucatele, cascavalul moale se taie felii, se aleg frunzulitele de busuioc si se scurg caperele. Cand s-au racit macaroanele, se pun intr-un castron si se adauga bucatelele de ansoa, caperele, feliile de cascaval, busuiocul (taiat cu foarfeca), restul de usturoi si maslinele. Se gusta de sare si piper si se garnisesc (eventual) cu felii foarte subtiri de parmezan.