http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu carne de vită sau porc"

Salată pariziană
Reţetă tradiţională din Franţa

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 oua rascoapte, 400 g sunca de Praga sau resturi de friptura, 1 conopida mica, 1/2 kg cartofi, 250 g fasole verde, 2 salate verzi, 1 ceapa, 250 g rosii, 4 linguri ulei, 2 linguri otet, sare, piper.

Mod de preparare: Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie mare rotunda, se asaza in forma de piramida cartofii taiati felii(dupa ce au fost amestecati mai inainte cu putin din sosul de mai sus). In jurul cartofilor se aranjeaza fasolea verde taiata bucatele si in jurul ei frunzele de salata verde pe care se pune carnea tocata fin. In continuare, in jurul frunzelor de salata, ouale rascoapte taiate in sferturi si presarate cu ceapa tocata. In jurul oualor, bucatele de conopida presarate cu patrunjel verde tocat. Se termina de aranjat cu rondele de rosii asezate ca solzii de peste, de jur imprejurul salatei, chiar pe marginea farfuriei Se stropeste totul cu sosul preparat.