Salată rece de macaroane
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g macaroane scurte, 1 vanata, 2 rosii, 6 linguri ulei de masline, 2 linguri de sare grunjoasa, 1 catel de usturoi, 1 lingurita de seminte de pin (se gasesc la raioanele de condimente), 6 linguri de cascaval ras, 30 g unt, 4 fire de cimbru, sare, piper.
Mod de preparare: Spalati vanata si taiati-o in felii de 1 cm, presarati peste ele o lingura de sare si lasati-le o ora, asezate pe-o farfurie. Clatiti-le cu apa de la chiuveta si uscati-le cu hartie absorbanta.
Puneti rondelele de vinete pe o tava acoperita cu pergament si bagati-le la cuptor, ungandu-le pe fiecare in parte cu untdelemn. Lasati-le sa se coaca sub grila cuptorului vreme de 5 minute, rasturnandu-le o data.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in doua pentru a le scoate semintele, apoi tocati-le marunt.
Mixati catelul de usturoi, semintele de pin, 4 linguri de cascaval cu sare, piper si 3 linguri de untdelemn, pentru a obtine o crema onctuoasa.
Fierbeti pastele vreme de 5-8 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj. Strecurati-le, puneti-le intr-o salatiera, adaugati deasupra rondelele de vinete si tocatura de rosii. Puneti untul taiat bucatele si turnati deasupra mixtura de parmezan si usturoi. Amestecati bine si presarati deasupra cimbru faramitat.
Serviti imediat, adaugand restul de parmezan.
|