http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de legume"

Salată rusească (II)
Reţetă tradiţională din Rusia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g cartofi, 1 morcov mijlociu, o mînă de fasole verde, o mînă de mazăre boabe, 2 ouă răscoapte, 1 linguriţă muştar, 100 ml ulei, 2 linguri oţet sau lămîie, sare.

Mod de preparare: Se pun într-un castron cartofii şi morcovii fierţi, tăiaţi în cuburi mici, fasole verde şi albuş de ou răscopt, tăiate în bucăţele mici, mazăre boabe.
Separat se face următorul sos: se trec prin sită gălbenuşurile răscoapte, se amestecă cu puţin muştar, se adaugă sare şi ulei, puţin câte puţin, ca la orice maioneză. Se subţiază cu lămâie sau cu oţet. Când este gata, se toarnă peste zarzavatul tăiat. Se amestecă şi se lasă la o parte un sfert de oră, pentru a se îmbiba bine cu sos. Apoi se gustă şi se potriveşte de acru şi de sărat. Se aşază pe farfurie şi se acoperă cu sos maioneză.