Salată ţărănească cu măsline
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe medii, 4 rosii, 1 castravete, 100 g masline negre, 1 salata verde, 4 fire de oregano, 3 linguri otet de mere, 4 linguri ulei de masline, sare dupa gust, piper dupa gust, 200 g branza Feta, 3 ardei iuti.
Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in rondele cat mai subtiri. Se taie rosiile felii subtiri. Se spala bine castravetele si se decojeste, apoi se taie felii.
Se spala firele de oregano si li se rup frunzele.
Se amesteca toate legumele intr-un castron impreuna cu otetul, uleiul de masline, sarea si piperul.
Se taie branza Feta cubulete.
Se amesteca salata cu sosul de otet si cu branza.
Se lasa cca. 5 minute sa se patrunda bine.
Se curata bine salata, se spala frunzele si se lasa sa se scurga de apa.
Se aseaza frunzele pe farfurii si si pune cate o portie de salata de legume.
Se orneaza fiecare frunza cu un ardei iute.
|