Salată tzatziki (II)
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 castraveti, 500 g iaurt, 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 1 lingurita chimen, 2 fire marar, sare, piper, 1 castravecior murat.
Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca sa iasa zeama din ei.
Curatati usturoiul si mixati-l impreuna cu doua linguri de ulei.
Stoarceti castravetii - rand pe rand - intre palme, amestecati-i cu iaurtul, usturoiul si uleiul ramas si gustati-i de sare si piper.
Puneti salata Tzatziki in sase boluri, garnisiti-o cu frunzulite de marar si cubulete de castravecior murat, presarati deasupra chimenul si serviti-o rece, fie ca aperitiv, fie ca garnitura langa o mancare bine condimentata (de ex. tocanita de miel cu curry).
|