Salată verde cu sos de ouă tari
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 salate, 2 ouă tari, 1 linguriţă muştar, sare, piper, 100 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămîie, pătrunjel, 1 ceapă mică tocată foarte mărunt.
Mod de preparare: Se desfac foile de la salată, se spală bine în cîteva ape reci, apoi se lasă să se scurgă.
Între timp, se prepară sosul: gălbenuşurile de ou răscopt se sfărîmă cu furculiţa într-o farfurie. Se adaugă sarea, piperul şi muştarul, apoi uleiul turnat cîte puţin şi se freacă cu o lingură de lemn. Se adaugă şi ceapa tocată fin.
Foile de salată se aranjează pe o salatieră şi peste ele se toarnă sosul de ou. Se presară cu pătrunjel verde tocat şi albuşul de ou răscopt, tăiat în felii foarte subţiri sau tocat.
|