http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Saleuri cu telemea sau caşcaval
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 1/2 cană de lapte, 6 linguri de făină, un praf de sare, 6 ouă, 6 linguri de ulei, brânză telemea rasă sau caşcaval (după dorinţă), chimen (după gust), nucă pisată (mai mare).

Mod de preparare: Bateţi ouăle împreună cu uleiul şi sarea, adăugaţi treptat făina şi câte puţin din lapte, până se obţine un aluat. Într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, puneţi aluatul la copt, pentru 15 minute la foc potrivit, apoi scoateţi tava şi presăraţi brânza sau caşcavalul, apoi chimenul (după dorinţă) şi deasupra miezul de nucă. Daţi la cuptor până se rumeneşte frumos. Scoateţi şi, cât este călduţ aluatul, tăiaţi în forme diferite, după imaginaţie.