http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Sandviciuri cu mozzarella
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pîine rotundă, 250 g roşii cherry, 200 g ciuperci, 200 g mozzarella, 2 morcovi, susan, pastă de tomate, ceapă verde, 2 căţei de usturoi, pesto de bu­suioc, ulei de măsline, sare, piper, mărar, sos de roşii picant, iaurt, mărar

Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se taie rondele şi se lasă la răcit.
Într-un castronel, se amestecă o linguriţă de sos pesto cu usturoiul pisat şi puţin piper.
Pîinea se taie în felii subţiri, se unge cu amestecul din castronel şi două linguri de pastă de tomate.
Se aşează rondele de morcovi, felii de ciuperci crude şi roşiile tăiate în felii. Se presară ceapa verde tăiată în rondele subţiri, sarea şi piperul, se aşează brînza mozzarela tăiată în cubuleţe, mărarul tocat şi două linguri de seminţe de susan.
Se pun într-o tavă unsă cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc 10-15 minute sau pînă cînd brînza s-a topit suficient.
Se scot din tavă şi se servesc imediat, alături de un sos de roşii picant.
Se pot servi şi cu un sos din iaurt, mărar, usturoi pisat.