http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Sandviciuri cu vinete şi dovlecei
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 vinete mari, 3 dovlecei, 4 roşii cărnoase, sare, 200 g brînză telemea, puţin maghiran proaspăt, piper, 2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se spală legumele şi se curăţă de coajă. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri (pe lung), iar roşiile rondele. Se sărează feliile de vînătă şi se aşează peste fiecare 1-2 felii de dovlecel şi 1-2 de roşie. Peste ele se fărîmiţează brînza telemea şi se presară şi frunzuliţele de maghiran şi piperul.
Se pliază în două fiecare sandvici şi se fixează cu scobitori. Se ung cu ulei de măsline, se aşează pe o folie de aluminiu şi se prăjesc pe grătar cîte 2 minute pe fiecare parte.