Sarmale catalane
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g carne de vita fiarta, 200 g garf afumat fiert, 4 ardei, 3 rosii, 2 catei de usturoi zdrobit, 100 g ciuperci, 50 g orez, 1 ou, 1 varza alba de 1 kg, 150 g slanina afumata, 1 lingura de ulei, sare, piper macinat, maghiran, 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Se toaca carnea de vita fiarta, se amesteca cu carnea afumata tocata, cu un ardei taiat cuburi, cu usturoiul, cu orezul fiert pe jumatate, cu ouale si condimentele.
Se calesc ciupercile in ulei si se adauga in compozitie. intre timp, capatana de varza se opareste in apa cu sare, se scurge bine, se desfac frunzele - cu grija, astfel incat capatana sa ramana intreaga - si compozitia se asaza in deschizaturi.
Se tapeteaza un castron termorezistent cu felii de slanina, se asaza varza - se leaga cu sfoara ca sa nu se desfaca - se asaza felii de slanina deasupra si se garniseste in jur cu rosii si ardei taiati felii.
Se toarna dedesubt supa de carne (sau preparata din cub) si se coace in cuptor, acoperit cu folie de aluminiu.
Ulterior, se indeparteaza folia si se prajeste la foc mare.
|