http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Sarmale cu orez şi ciuperci
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 varză dulce, 50 ml ulei, 2-3 cepe, 3 ceşcuţe de orez, 250 g ciuperci, verdeaţă, 2 linguri pastă de tomate, sare, piper, 1 crenguţă cimbru, 1/2 l borş, 2 roşii.

Mod de preparare: Se opăreşte varza în apă clocotită cu sare; se desprind foile. Se înăbuşă cepele tăiate mărunt în uleiul încins, se adaugă orezul spălat, ciupercile şi verdeaţa tocate mărunt, pasta de tomate desfăcută cu puţină apă, sare şi piper după gust. Se umplu foile de varză cu umplutura de mai sus, se înfăşoară sarmalale şi se aşază într-o cratiţă unsă cu ulei şi tapetată cu un strat de varză tăiată mărunt. Se toarnă borşul şi se pun la fiert 30 de minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate sferturi şi cimbrul. Se dau la cuptor până scade zeama.