http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de vacă şi de curcan, două verze acre, o ceşcuţă de orez, 2-3 crenguţe de busuioc, 3 cepe, miezul de la o franzelă, 200 g miez de nucă măcinată, 4 linguri de iaurt şi sare după gust.

Mod de preparare: Carnea tocată se înăbuşă împreună cu ceapa, orezul, miezul de nucă şi sarea. Ultimele se adaugă franzela şi busuiocul. După ce se rulează, sarmalele se aşază în cratiţă - alternând un rând de varză şi unul de sarmale. Umplem cratiţa cu un amestec de zeamă de varză, apă şi bulion, în cantităţi egale. Când sunt rumenite se mai adaugă suc de roşii.
Se servesc fierbinţi, cu ardei (verde sau uscat), cu iaurt şi mămăliguţă.