http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu raci, melci, fructe de mare"

Scoici Casino

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 scoici, 1 catel usturoi, 2 lingurite ulei de masline, jumatate de ardei gras rosu, taiat, 25 g unt sarat, o lingurita suc lamiie, o lingurita vin alb, sare, piper, 8 lingurite pesmet, 2 felii bacon neprajit, taiat patratele, o lingurita patrunjel tocat

Mod de preparare: Se caleste ardeiul in ulei, se adauga si usturoiul, si se lasa 3-5 minute. Se pun apoi intr-un vas si se adauga untul, sucul de lamiie si vinul. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine. Se desfac scoicile, lasindu-se doar o jumatate din cochilie . Se pun scoicile intr-o tigaie cu jumatatea de cochilie la baza si se pune pe fiecare o lingurita din amestecul cu unt, o lingurita pesmet si o bucatica de bacon. Se lasa in cuptorul incins 8 minute. Dupa ce se scot, se decoreaza cu patrunjel.