Scrumbii la tigaie
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 peşti), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli).
Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici, peştii se pot pregăti şi întregi, dar fără cap), se usucă folosindu-se un prosop de hârtie şi se freacă apoi cu sare şi piper.
Se pune pe foc o tigaie de teflon şi se lasă până se încinge bine, după care se unge doar cu puţin ulei (e de preferat să se folosească o pensulă) şi se pun bucăţile de scrumbie în ea. Nu este nevoie de mai mult ulei, deoarece peştele este foarte gras. Se prăjesc scrumbiile pe ambele părţi, după care se aşază pe platoul de servire şi se decorează cu pătrunjel tocat şi feliuţe de lămâie.
Se pot folosi, drept garnitură, cartofi natur sau legume la tigaie.
|