Semilune cu migdale şi peltea de gutui
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 lămîie, 3 albuşuri, 400 g zahăr pudră, 550 g migdale curăţate şi măcinate, 3 linguri peltea de gutui, încă puţin zahăr pudră.
Mod de preparare: Se spală lămîia cu apă fierbinte, se rade coaja şi se stoarce.
Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr pudră, iar la sfărşit zeama de lămîie. Se ia din spumă 150 g (o ceaşcă) şi se păstrează la frigider pentru glazură.
În restul de spumă, se incorporează migdalele şi coaja de lămîie şi se lasă să stea la rece aproximativ o oră.
Se intinde un aluat de 1 cm grosime pe planşeta pudrată cu zahăr sau între doua folii de plastic, se taie cu forma sau cu gura unui pahar semilune (de circa 3 cm) şi se aşează pe o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt.
Se încinge cuptorul la 120 grade C.
Se încălzeşte pelteaua de gutui, se amestecă bine ca să fie netedă şi se unge fiecare semilună, iar peste peltea se întinde un strat din glazură ţinută la frigider (spumă de albuşuri).
Se dau la cuptor şi se coc 30-35 de minute.
|