Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 cartofi nefainosi (a circa 150 g fiecare), 8 sfecle mici (in total 1 kg), 2-3 lingurite chimen, 2-3 linguri sare grunjoasa, 2 linguri ulei, 1 legatura marar, 400 g smantana, 450 g iaurt, 4-5 lingurite hrean (gata preparat), sare, piper, zahar.
Mod de preparare: Se spala sfecla si, uda, se presara cu putin chimen si sare grunjoasa, dupa care se infasoara in folie de aluminiu si se asaza intr-o tava unsa. Printre sfecle se pun cartofii bine spalati, se presara si ei cu sare si chimen si se baga la cuptor. Se lasa sa se patrunda circa o ora si un sfert la 200 grade C (se incearca daca sunt gata cu varful unui cutit). Legumele coapte se servesc cu un sos preparat din smantana si iaurt, in care se incorporeaza hreanul, mararul tocat, sare, piper si zahar si se amesteca bine.
|