http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Şniţel cu sos de legume

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500-600 g pulpa de porc sau 6 cotlete fara os, 100 ml ulei, sare, piper.
Pentru sos: 1 morcov mic, 1/2 telina, 1/2 ardei gras, 2 rosii, 1 ceapa mica, 1 pahar vin, 2 linguri unt, cimbru.

Mod de preparare: Se prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si pireul obtinut se pune din nou la fiert cu vinul, putina apa, sarea, untul si cimbrul. Cind sosul a scazut destul, se lasa deoparte. Snitelele se bat usor, se presara cu sare si se rumenesc putin in ulei. Apoi se asaza intr-o tava, se pun in cuptor si se stropesc din cind in cind cu vin. Cind snitelele sint aproape gata, se adauga sosul, se mai lasa la cuptor 15-20 minute, apoi se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata.
Se serveste cu pireu de cartofi sau cartofi cu unt.