http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Şniţel din piept de pui cu crustă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii de piept de pui (a 150 g fiecare), sare, piper, 1 kg cartofi nesfărîmicioşi, 1 căţel de usturoi, 1 gălbenuş, nucşoară, 4 linguri ulei, 750 g conopidă, 10 g unt sau margarină.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă, se bate bine, se sărează şi se piperează. Cartofii (cruzi) spălaţi şi curăţaţi se dau pe răzătoarea mică şi se amestecă bine cu usturoiul zdrobit, gălbenuşul, sarea, piperul şi nucşoara rasă. Se învelesc feliile de carne într-un strat de cartofi şi se prăjesc în uleiul încins, la foc potrivit, cca 20 min., întorcîndu-se pe ambele părţi.
Se spală conopida, se rupe bucheţele şi se fierbe - cu capac - în 500 ml apă sărată, circa 10 min. Se scurge bine şi se rumeneşte uşor în unt sau margarină. Se serveşte lîngă şniţelele cu crustă de cartofi.
Crusta reuşeşte bine dacă nu stoarceţi cartofii raşi, pentru că amidonul o menţine întreagă. Folosiţi, pe cît posibil, cartofi care nu se sfărîmă la fiert.