Şniţel mexican
Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 g pulpa de vitel, 1 ardei iute, 2 kiwi, 1 ceapa mica, 1 lingura miere, 800 g amestec mexican de legume, 2 oua, 3 linguri faina, 4 linguri pesmet, 200 ml ulei, 100 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Carnea se curata de pielite, se spala, se scurge bine de apa si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se condimenteza cu sare si piper, dupa gust, si se pun intr-un castron mai adĺnc. Kiwi se curata de coaja, se taie in cubulete si se amesteca bine cu ardeiul iute, tocat marunt si cu ceapa, curatata, spalata si tocata marunt. Se adauga si mierea, apoi cu ajutorul unui blender, se face din acest amestec un piure. Se pune piureul peste feliile de carne si se lasa 60 de minute la marinat. Amestecul de legume se caleste, 3-4 minute, la foc iute, in 100 ml ulei si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Se scot feliile de carne din marinata, se dau prin faina, prin ou, si apoi prin pesmet amestecat cu o lingurita de piper negru proaspat macinat. Se pun snitelele intr-o tigaie cu ulei incins amestecat cu unt si se prajesc pe ambele parti, pĺna ce acestea se rumenesc frumos, apoi, se scot pe servetele absorbante pentru a se scurge de ulei.
Se servesc calde cu garnitura de soté de legume.
|